Γιορτές-Εκδηλώσεις

     Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα χωριά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη παράδοση σε πανηγύρια και γενικότερες εκδηλώσεις, συνήθως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να αποκλείονται και οι υπόλοιποι μήνες του έτους.

Κατά χρονική σειρά στο χωριό μας γίνονται οι εξής εκδηλώσεις:

Γιορτή της Τσιγαρίδας (Αποκριάτικες Εκδηλώσεις)
     Θεσμός που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου και καθιερώθηκε προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ τσιγαρίδες με άφθονο κρασί και ακολουθεί γλέντι μέχρι πρωΐας. Πραγματοποιείται το Σάββατο στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Επίσης υπάρχει συμμετοχή των κατοίκων στην αποκριάτικη παρέλαση του έως τώρα Δήμου Τροπαίων.
     Και μην ξεχνάμε τις «μπούλες» άτομα ντυμένα με πρόχειρα ρούχα, αλλά πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που τριγυρνούν στο χωριό και τρυπώνουν μέσα στα σπίτια πειράζοντας τους κατοίκους, χωρίς να μιλάνε - για ευνόητους λόγους - αφήνοντας τη φαντασία του κόσμου να οργιάζει για το ποιος είναι κρυμμένος πίσω από τις μάσκες.

Πανηγύρι της Αναλήψεως
     Γίνεται στη γιορτή της Αναλήψεως Του Κυρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στον οικισμό Δωδεκάμετρο.
     Παλαιότερα ελάμβαναν χώρα και εκδηλώσεις, αθλητικές και πολιτιστικές, με την ονομασία «ΘΕΛΠΟΥΣΙΑ», υπό την αιγίδα του τότε Συλλόγου του χωριού μας, στις οποίες έπαιρναν μέρος όλα τα παιδιά των σχολείων της ευρύτερης περιοχής αλλά και εξωσχολικοί, με μεγάλο ενθουσιασμό, που περιλάμβαναν αγωνίσματα στίβου, τσουβαλοδρομίες, αυγουλοδρομίες, διελκυστίνδα, εκθέσεις ζωγραφικής και χαλκομανίας, διαγωνισμό τραγουδιού και χορού κ.α. Και φυσικά ακολουθούσε το καθιερωμένο γλέντι με δημοτικά παραδοσιακά συγκροτήματα. Μάλιστα ο τότε Σύλλογος, υπό την προεδρία του στρατηγού εν αποστρατεία Κων/νου Μπράμου, είχε λάβει έπαινο από την Ακαδημία Αθηνών στις 30-12-1975 για τις δραστηριότητές του. 
     Ευχή πολλών είναι να μπορέσει να αναβιώσει ξανά ο θεσμός των "ΘΕΛΠΟΥΣΙΩΝ" για να ξαναγίνει το χωριό μας Κέντρο της περιοχής και  για την αναβάθμισή της.

Πανηγύρι του Αϊ-Λιά (Ιούλιος)
     Γίνεται στις 20 Ιουλίου όταν και γιορτάζει το ομώνυμο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία που βρίσκεται στο δρόμο για Νεοχώρι και στη διασταύρωση για Ελαία.     
     Παλαιός θεσμός που αναβιώνει και προσπαθεί να βρει λίγη από τη χαμένη αίγλη του.

Πανηγύρι Αυγούστου (Αύγουστος)
     Γίνεται το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, με χρηματοδότηση του έως τώρα Δήμου Τροπαίων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του καλοκαιριού για την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς όλων των χωριών του Δήμου.
(Αλήθεια τώρα με τον Καλλικράτη τι θα γίνει;)

Πανηγύρι της Παναγίας (Αύγουστος)
     Κορυφαία εκδήλωση για το χωριό μας αποτελεί το πανηγύρι που γίνεται στο τέλος Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της γιορτής της Παναγίας (31 Αυγούστου – κατάθεση της Τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου).
     Πριν από αρκετά χρόνια θεωρούνταν από τα κορυφαία της ευρύτερης περιοχής και το γλέντι διαρκούσε 3 - 4 ημέρες, με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της παραδοσιακής μουσικής, τουλάχιστον σε 3 διαφορετικά καταστήματα. Τότε, την ημέρα της γιορτής της Παναγίας, οι προσκυνητές επιστρέφοντας από την εκκλησία στο χωριό σταματούσαν στο ενδιάμεσο της διαδρομής, στη θέση Πλατάνια, έχοντας μαζί τους φαγητό και κρασί και ξεκινούσαν τρικούβερτο γλέντι, κάτω από τον ίσκιο και τη δροσιά που προσέφεραν τα τεράστια δέντρα.
     Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς τείνει να εκλείψει κι αυτή η εκδήλωση, κυρίως λόγω της δραματικής μείωσης του πληθυσμού του χωριού μας.